Michael Schumacher Museum

En av Formel 1-sportens aller største og mest berømte ikoner er utvilsomt den legendariske Michael Schumacher. Ofte er det nettopp dette navnet selv de mindre interesserte forbinder med Formel 1. Den nå pensjonerte tyskeren kan gjennom sin karriere skilte med å ha vunnet hele 7 verdensmesterskap, 91 Grand Prix-løp, og 155 pallplasseringer. Ingen andre har foreløpig kommet i nærheten av å ha like mange Formel 1-bragder. Mange husker hans karakteristiske røde Ferrarier som han utklasset de andre førerne med.

På grunn av alle hans meritter består Schumachers private samling av biler som har blitt historiske. I den lille studentbyen Marburg i Tyskland, finner vi det vi kan kalle en Schumacher-utstilling, eller et Schumacher-museum. På denne utstillingen finner vi flere unike severdigheter. Utstillingen er i sin helhet delt inn i 7 områder, etter hans 7 VM-seire. Hvert av de 7 områdene er dedikert til 7 ulike emner. Disse emnene kan være alt fra Schumacher som lagspiller, utvikler, optimaliserer, rekordholdende verdensmester, og ekstremsportutøver. Alt dette viser at det å være Formel 1-sjåfør består av mye mer enn bare det å være dyktig bak rattet. Blant det museet har å by på er:

Bilene

Bilene Schumacher har vunnet mesterskap med. Den røde Ferrari F2004, som han i sin tid vant verdensmesterskapet med, eller den legendariske Benetton-Ford B194 som han kjørte i sitt fjerde år han deltok i Grand Prix, er blant bilene vi finner utstilt på museet i Marburg.

Capser

De fleste Schumacher-fans husker vel Ferrari-capsene han ofte hadde på hodet da han inntok pallen etter et race. Capsene hadde den samme karakteristiske rødfargen som både bilen og bekledningen hans. Signerte eksemplarer av dette hodeplagget finnes på utstilling i museet, og man kan se ivrige fans ta på seg “vinner-capsen” for å ta bilde av seg selv.

Bildegalleri

På utstillingen finner vi dessuten et bildegalleri som viser flere bilder av en stolt Schumacher etter han har vunnet, og andre spektakulære øyeblikk. Slik får besøkende sett illustrasjoner av ulike høydepunkt i hans karriere.

Hjelmer

Museet byr også på et bredt utvalg av hjelmer som “Schumi” brukte gjennom sin profesjonelle karriere. Fordi dette utvalget inkluderer hjelmer han brukte før han ble et kjent navn, blant annet i sin debut med Jordan Grand Prix, vekkes nostalgiske minner blant besøkende som var fans fra starten av.

Trofeer

For en som har vunnet så mange trofeer som Schumacher er det på sin plass at noen av dem har funnet sin vei til museet og nå står utstilt der, til tilhengernes store fornøyelse. Ingen i Formel 1 sin historie har nemlig vunnet flere VM-titler, Grand Prix-titler, eller hatt i nærheten av like mange pallplasseringer som Michael Schumacher. Kanskje han bare var glad for å donere noen pokaler til museet, for å få mer plass hjemme?

De overnevnte er bare noen av tingene museet har å by på.

Det som gjorde at Schumacher gjennom sin karriere lå en del hakk over mange andre utøvere, og fikk nyte så stor status at han en dag skulle få sitt eget museum, var den spesielle kjøreevnen hans. Han hadde evnen til å kjøre raskt under kritiske øyeblikk under et race, og tidvis presse bilen til bristepunktet over lenger tid. Han hadde utsøkt kontroll over bilen da bakken var våt, og klarte å bruke det til sin fordel. Mange av hans beste race ble utført under slike regntunge forhold, noe som ga han kallenavnet “regnkongen”.