Fra gokart til Monza

I moderne historie har motorsport gått fra å være en sær, dog populær, fremvisning av fart og lyd fra merkelige farkoster til å bli en av de mest populære sportene over hele kloden. Fra lokale krasj-løp til internasjonale arrangementer som sendes på TV til alle verdens hjørner.

Førstemann til mål

Så lenge mennesker har eksistert så har de konkurrert, og med motoriserte kjøretøyers inntog gikk farten og spenningen øyeblikkelig opp noen hakk. Og med utviklingen som har vært siden bilens spede barndom så er det i dag et vanvittig skue når de største og raskeste bilene konkurrerer om å kjøre raskest over en strekning eller rundt en bane.

På to, fire eller flere hjul finnes det få grenser for hva du kan konkurrere med i dag, og selv om bilen nok er kongen, med formel 1 helt på toppen, finnes det store internasjonale konkurranser for båter, motorsykler, med og uten sidevogner, og til og med lastebiler.

Sett en motor på hjul og kjør fra alle!

Noe for alle

Felles for de aller fleste store motorsportstjerner i dag er at de har startet i en gokart. Her er terskelen lav og alle som har de fysiske forutsetningene for å kjøre kan få prøve seg. Det finnes lokale baner i og rundt flere av de største byene i Norge i dag. Det er lett å drømme seg bort og late som om man er en av de store i formel 1-sirkuset når visiret på hjelmen er nede og gassen er trykket i bunn.

Terskelen er nok litt høyere når bilene bli større, men også her er det mulig for menigmann å få prøvd seg på bane. Om drømmen om å kjøre sammen med de store stjernene har gått fra deg så er det et veldig godt alternativ. Og hvem vet? Det er aldri for sent å bli hekta på olje og svidd gummi!