Formel 1 under lupen

En historie uten sammenligning

Når vi tenker på hastighetene innen Formel 1, så er det fort gjort å se for seg at dette kun er en sport som har vært tilgjengelig for utøvere de seneste tiårene. Allikevel er idrettens start helt tilbake i 1950, da den førsteFormel 1-sesongen ble sparket i gang. Den gang gikk bilene langt på nær like fort, men det var allikevel en ekstremsport den gang også. Aldri før hadde noen sett biler kjøre så raskt på bane over tid. Der vi hadde sett raskere biler før, så var utholdenheten og presisjon på en slik fart over tid det som fanget de flestes blikk. Idretten skulle bli en slager blant folk, og den står til den dag i dag som en av de aller mest populære motorsporten. Det handler aller mest om dens herlige natur, men også den historien som den har kjørt på seg over de senere årene.

De siste tiårene og årets sesong

Når en snakker om Formel 1, så kommer en seg ikke unna Michael Schumacher. Denne karakteren satte virkelig idretten på kartet, og med fem av syv mesterskap på en perlesnor, så ble denne mannen virkelig et tegn på sporten. I det siste tiåret har Lewis Hamilton og Sebastian Vettel knivet om tronen år etter år. Denne sesongen er det Hamilton som ligger komfortabelt foran foreløpig, og han ser ut til å ikke la seg stoppe. Det finnes derimot fortsatt muligheter for Vettel til å få en revansj for fjorårets tap, men da gjelder det å sette gassen i bånn. Vettel har i hvert fall en hel del arbeid å legge ned i årets sesong for å kopiere triumfene til landsmannen Schumacher. Det vil nok aldri være en slik karakter i sporten igjen, men det er lov å håpe på lignende karakterer.

Spådommer for fremtiden

De aller fleste bookmakere vil nok spå at Hamilton også tar årets sesong. Men tar du turen over til Unibet for eksempel, så kan du fortsatt finne mange spennende spill. Selv om Hamilton og Vettel har delt mange løp mellom seg, så står det andre og banker på døra. Da kan det spesielt nevnes Verstappen, som før vi vet ordet av det er den neste store innen sporten. Det vil være gode odds på at han stikker av med en seier i et av de resterende løpene, og dersom Hamilton stikker av ganske så klart, så kan det fort hende at han og Vettel ender opp med å roe det ned mot slutten av sesongen. Da er mulighetene mange for å sette penger på de unge og lovende.

Hvor kan jeg se Formel 1?

Formel 1 sendes nå om dagen på norsk TV, da spesifikt VIASAT sport. Her får du alle de spennende løpene med norske kommentatorer. Er du spesielt interessert, så finner du også ekstra sendinger, både for Formel 1 og andre motorsport hos Motorsport TV. Denne pakken er inkludert hos mange leverandører for TV, slik at du kan nyte Formel 1 hvor enn du er. Dette er rett og slett en sport som flere og flere nordmenn har fått opp øynene for, og det er ingen grunn til at ikke du også skal kunne nyte denne fantastiske sporten. Ikke la den kjedelige høsten ta drepen på deg. Nyt spennende Formel 1 denne høsten i stedet da vel!